Banan-Kokos Cheesecake med Hasselnødde Krokant og Hvid Chokolade

CheeseCake CupCakes med Daim og Rice Krispies (non bake)

IMG_0171

Hvis der skulle herske nogen tvivl, så er CupCaken min favorit kage.

Jeg elsker at man kan få så mange forskellige variationer af smage, farver og konsistenser i én lille håndfuld kage.

Jeg fik 12 kager ud af denne portion og lavede dem i silicone forme, så jeg nemt kunne pille dem ud af formen. (dem smurte jeg med lidt smagsneutral olie)

Bunden:

2 x single Daim

30 g smør

40 g Rice Krispies

Smelt smøret og tilsæt rice krispies og hakket daim. Rør godt rundt og fordel massen i de 12 forme. Sørg for at trykke det godt ned og lave overfladen så flad som muligt. Stil dem i fryseren til smørret er stift, ca 10 min.

IMG_0141IMG_0136

CremeCheese Fyld:

4 bl husblas

1 pk almindelig smøreost

0,7 dl sukker

½ citron

1 ½ tsk vanilje sukker

2,5 dl fløde

Udblød husblassen i koldt vandt. Bland flødeost, sukker, vaniljesukker og saften fra citronen, gerne med en stavblender eller lign. Hæld vandet fra husblassen og smelt den i microovnen (den skal kun have kort tid). Lad den afkøle inden du langsomt blander den i osteblandingen, mens du rør/pisker.

Pisk fløden stiv og vend den i osteblandingen. Fordel hele massen på bundene og kom dem i fryseren til de er blevet faste nok til at blive pyntet med topping.

IMG_0138

Daim Topping:

60 g Palmin

140 g Smør

200 g Flormelis

1 tsk vanilije sukker

½ citron

mælk

2 x single Daim

Pisk den bløde smør og bløde palmin luftig. Tilsæt flormelis og pisk det hvidt og luftigt. Tilsæt vaniljesukker og citron og pisk. Hvis der trænger til mere væske for at få toppingen ‘fluffy’ så tilsæt lidt mælk. Kom til sidst hakkede daim i. Sæt toppingen på køl til smøret er koldt, men IKKE STIFT. (ca 5-10 min) Så er det nemmere at sprøjte flot ud. Kom massen i en sprøjtepose med en tyl med stort hul, ellers sidder daim stykkerne fast i hullet. 🙂

Pynt kagerne i et flot mønster, når massen er blevet fast og stil det på køl i min. 2 timer eller natten over. 🙂

IMG_0170

Til sidst laves karamelliserede Rice Krispies:

30 g sukker

15 g smør

40 g Rice Krispies

Sukkeret brunes, og smøret tilsættes. Når smørret ikke bobler mere, tilsættes rice krispies. De steges til de er blevet brune efter ønske og nedkøles på et bagepapir.

Drys dem over kagerne, inden servering. Velbekomme 😀

IMG_0142

IMG_0163 IMG_0162

2

  • Basira

    Hej Mary.

    Hvad nu hvis man helst vil undlade husglas i Cremecheese fyldet? Kan man evt. anvende noget andet? 🙂

    Vh
    Basira aka. kage elsker 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • MaryMor

      Prøv at google ‘cheesecake uden husblas’, så kommer der helt sikkert noget frem du kan bruge 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Banan-Kokos Cheesecake med Hasselnødde Krokant og Hvid Chokolade