Hasselnødde CupCakes med Chokolade Stykker, Grov Kokos Frosting og Hasselnødde Krokant

 

 

IMG_1976

Min kære mand var så skøn at købe en hulens masse hasselnødder med hjem, så jeg blev da lige nød til at forvandle dem til nogle CupCakes 😛

Her kommer opskriften til de bedste CupCakes jeg har lavet indtil videre 🙂

Hasselnødde CupCakes (15stk):

Det skal du bruge:

80 g Hasselnødder

125 g smør

50 g rørsukker

85 g brun farin

2 æg

225 g hvedemel

1,5 tsk bagepulver

2 dl kærnemælk

80 g chokolade

Opvarm ovnen på 180 grader

Hak nødderne og rist dem langsomt på en pande.

IMG_1942

Imens hasselnødderne rister, piskes smør, rørsukker og brun farin luftigt.

IMG_1944

Tilsæt æggene et ad gangen og rør massen jævn.

I en  anden skål sigtes mel og bagepulveret.

Vend skiftevis melblandingen og mælken til ‘sukkermassen’.

Vend nødderne og den hakkede chokolade i dejen.

Fyld dejen i formene og bag dem i 15 minutter. Alle kager bager videre når de kommer ud af ovnen, så de må endelig ikke få for meget 🙂

 IMG_1947

Så skal der laves dejlig HasselNødde Krokant:

100 g Hasselnødder

20 g Smør

50 g sukker

Hasselnødderne hakkes. Smøret smeltes til det ikke skummer mere og så tilsættes sukkeret. Når karamellen er blevet brun, tilsættes hasselnødderne og der røres rundt. Lad det stå og få lidt farve inden det tages af varmen og det lægges til tørre/nedkøling på et bagepapir.

IMG_1949  

Kokos Frosting:

220 g smør

250 g flormelis

4 spsk mælk

3 spsk vanilje sukker

100 g kokos

3 spsk citronsaft

Smøret og flormelis piskes luftigt. Tilsæt mælk og vanilijesukker og pisk godt. Tilsæt kokos og citronsaft og pisk til du har en flot jævn frosting. Jeg brugte faktisk en halv citron, så smag dig frem 🙂 Man kan ikke smage citronen, den giver bare frostingen en flot rund smag, når der er så meget smør og sukker. 😉 Og ja det ligner risalamande 😛 Fyld massen op i en sprøjtepose med den ønskede tyl, men husk at brug en stor tyl, ellers kan kokosen godt sidde fast. Hvis du ikke har en stor tyl, kan man evt bare klippe et hul i posen. 🙂

IMG_1952

Når dine CupCakes er kølet helt af skal de pyntes med frosting og drysses med den knuste krokant. 🙂

IMG_1954 IMG_1964 IMG_1963

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Svampede Chokolade Cupcakes med Squash og Chokolade stykker, Nougattrøffel og M'Ms surprice og Rønnebær-Æble Frosting