Hasselnødde CupCakes med Chokolade Stykker, Grov Kokos Frosting og Hasselnødde Krokant
Min kære mand var så skøn at købe en hulens masse hasselnødder med hjem, så jeg blev da lige nød til at forvandle dem til nogle CupCakes 😛
Her kommer opskriften til de bedste CupCakes jeg har lavet indtil videre 🙂
Hasselnødde CupCakes (15stk):
Det skal du bruge:
80 g Hasselnødder
125 g smør
50 g rørsukker
85 g brun farin
2 æg
225 g hvedemel
1,5 tsk bagepulver
2 dl kærnemælk
80 g chokolade
Opvarm ovnen på 180 grader
Hak nødderne og rist dem langsomt på en pande.
Imens hasselnødderne rister, piskes smør, rørsukker og brun farin luftigt.
Tilsæt æggene et ad gangen og rør massen jævn.
I en anden skål sigtes mel og bagepulveret.
Vend skiftevis melblandingen og mælken til ‘sukkermassen’.
Vend nødderne og den hakkede chokolade i dejen.
Fyld dejen i formene og bag dem i 15 minutter. Alle kager bager videre når de kommer ud af ovnen, så de må endelig ikke få for meget 🙂
Så skal der laves dejlig HasselNødde Krokant:
100 g Hasselnødder
20 g Smør
50 g sukker
Hasselnødderne hakkes. Smøret smeltes til det ikke skummer mere og så tilsættes sukkeret. Når karamellen er blevet brun, tilsættes hasselnødderne og der røres rundt. Lad det stå og få lidt farve inden det tages af varmen og det lægges til tørre/nedkøling på et bagepapir.
Kokos Frosting:
220 g smør
250 g flormelis
4 spsk mælk
3 spsk vanilje sukker
100 g kokos
3 spsk citronsaft
Smøret og flormelis piskes luftigt. Tilsæt mælk og vanilijesukker og pisk godt. Tilsæt kokos og citronsaft og pisk til du har en flot jævn frosting. Jeg brugte faktisk en halv citron, så smag dig frem 🙂 Man kan ikke smage citronen, den giver bare frostingen en flot rund smag, når der er så meget smør og sukker. 😉 Og ja det ligner risalamande 😛 Fyld massen op i en sprøjtepose med den ønskede tyl, men husk at brug en stor tyl, ellers kan kokosen godt sidde fast. Hvis du ikke har en stor tyl, kan man evt bare klippe et hul i posen. 🙂
Når dine CupCakes er kølet helt af skal de pyntes med frosting og drysses med den knuste krokant. 🙂
Ingen kommentarer endnu