Svampede Chokolade Cupcakes med Squash og Chokolade stykker, Nougattrøffel og M’Ms surprice og Rønnebær-Æble Frosting
Uha det er nok den bedste CupCake der er kommet ud af BassArmen til dato 🙂 -og også den med det længste navn… hehe 😀
Jeg har flere gange læst i en af mine bagegrupper på facebook, at squash er mega lækkert i kage, så det var jeg nød til at prøve. Og nu hvor jeg er nede og besøge mine forældre på landet, så fik jeg brugt en rigtig lækker hjemmedyrket øko squash 😛 Og nej man kan slet ikke smage sqaushen, det gør den bare svampet 🙂
Chokolade CupCakes (6 stk store forme):
40 g blødt smør
100 g mel
70 g sukker
70 g rørsukker
20 g usødet kakao
1 ½ tsk. bagepulver
1 tsk. vaniljesukker
lidt salt
1,2 dl kærnemælk
1 æg
80 g hakket mørk chokolade
100g revet squash
Forvarm ovnen til 170 grader.
Rør smør, mel, sukker, kakao, bagepulver, vanilie sukker og salt sammen. (si gerne kakao og bagepulver så det ikke klumper)
Pisk kærnemælk og æg der har stuetemperatur, sammen i en anden skål.
Vend de to skåle sammen og vend den hakkede chokolade og squash i dejen. Fyld formene op til kanten og bag dem i ca 18 minutter. (hvis du bruger silikoneforme så husk at smøre dem med neutral olie)
Så skal der laves ‘surprice’, som består af Nougat Trøffel.
Surprice:
1 dl fløde
50 g nougat
Opvarm fløden til lige under kogepunket. Skær nougat i tern og kom dem i fløden. Pisk evt forsigtigt, for at opløse nougat’en. Kom det på køl i 3-4 timer.
Tag de færdige CupCakes ud af ovnen og lad dem køle helt af på bordet. Når de er kolde, put dem i køleskabet, på den måde bliver den hakkede chokolade indeni, dejligt hård 🙂
Så skal der laves frosting..
Og det er her det går hen og bliver lidt omfattende. For den rønnebær-æble koncentrat jeg har brugt, er noget min kære mor har lavet til mig. Det tager lidt tid, men er det hele værd, for det er godt at bruge til mange ting 🙂 Jeg lavede feks. en mousse ud af det forleden, og det var super lækkert!
Det man gør, er at man finder et sted på landet hvor der gror vilde rønnebær og æbler. Så plukker man en hulens masse og koger dem i smadder. hehe. 🙂 Og så skal det stå og dryppe af en hel nat i et klæde. Dagen efter tager man og koger den rene saft op sammen med sukker og et par vanilje stænger. Hvis man laver meget, tilsættes lidt atamon til sidst og så skyller man de flasker man skal bruge, i atamon også 🙂 Og så har du en lækker rønnebær-æble koncentrat, der kan bruges til alt muligt og det holder i over et år 🙂
Nå men hvis du ikke orker at lave sådan en omgang koncentrat, så kan du bruge noget citron eller hvad du nu kan finde af frugt koncentrat i butikkerne. 😉
Rønnebær-Æble Frosting:
80g blødt smør
120g flormelis
1 spsk fløde
2 tsk vanilje sukker
RønnebærÆble Koncentrat
Pisk smør og flormelis luftigt, tilsæt fløde og vaniljesukker og smag dig frem med koncentrat. Tror jeg brugte 7 spsk fulde eller mere 🙂 Fyld massen i en sprøjtepose med den ønskede tyl.
Efter 3-4 timer tages nougat’en (den er stadig helt flydende) ud og piskes op, pas du ikke pisker for meget. Den skal bare blive fast. Hak så dine M&M’s og vend dem i trøfflen.
Jeg fandt denne nye lækre spændene pose M&M’s som jeg bare måtte prøve, da det er mørk chokolade 🙂 Men jeg havde lige overset at der var nødder i, så jeg grov sorterede dem da jeg hakkede dem. Synes ikke lige peanuts passede ind. 😉
Udhul dine cupcakes og fyld dem med trøfflen 🙂 Jeg brugte bare en kniv og en teske 😉
Pynt dem med frosting og lidt M&M’s 🙂 Velbekomme 😀
Ingen kommentarer endnu