Hasselnødde CupCakes med Chokolade Stykker, Grov Kokos Frosting og Hasselnødde Krokant

Banan-Kokos Cheesecake med Hasselnødde Krokant og Hvid Chokolade

 

IMG_1997

Ja så fik manden ansættelses kontrakt på sit job og det skal fejres med kage til kollegaerne. Og eftersom at cheesecake er hans favorit, var der jo ingen tvivl om hvad jeg skulle trylle frem 🙂

Bund: 

100 g hasselnødder

170 g digestive kiks

80 g smør

Hasselnødderne hakkes og ristes på en pande. Digestive kiksene blendes til krummer og blandes med hasselnødderne. Smøret smeltes og blandes godt sammen med kikse/nødde-blandingen. Massen trykkes fladt ud i en springform (du behøver hverken smøre eller pakke det ind i film). Jeg brugte en bagering på 24cm, du kan sagtens bruge en alm springform. 🙂

IMG_1984

Sæt kiksebunden i fryseren til den er stenhård og smelt så 100g hvid chokolade og fordel det ud over kiksebunden og lad det hærde.

IMG_1985

Cheese-fromagen: 

5 blade husblas

400 g flødeost

1 ½ dl sukker

2-3 tsk vaniljesukker

½ citron

½ l piskefløde

Udblød husblassen i koldt vandt. Bland flødeost, sukker, vaniljesukker og saften fra citronen, gerne med en stavblender eller lign. Hæld vandet fra husblassen og smelt den i microovnen (den skal kun have kort tid). Lad den afkøle inden du langsomt blander den i osteblandingen, mens du rør/pisker.

Pisk fløden stiv og vend den i osteblandingen. Fordel hele massen på kiksebunden og kom den i fryseren til den er blevet stiv. IMG_1987

Banan-Kokos Topping: 

150 g smør

100 g palmin

250 g flormelis

2 tsk vaniljesukker

2 spsk mælk

1 banan

70 g kokos

½ citron

Gul pastafarve

Pisk smør, palmin og flormelis luftigt. Tilsæt vaniljesukker og mælk og pisk. Mos bananen, og tilsæt resten af ingredienserne. Pisk til massen er flot og luftig og put farve i, til du har den ønskede farve. 😉 Man kan godt bruge frugtfarve, men så skal du nok bruge lidt mere flormelis, for at den ikke bliver for tynd. 😉

Smør et lag topping ud over den hårde kage og stil den på køl til toppen er hård. Put resten af banan-kokos toppingen i en sprøjtepose med en stor tyl, så kokosen kan komme ud uden at sidde fast i hullet 😉

IMG_1990

Hasselnødde Krokant: 

100 g Hasselnødder

20 g Smør

50 g sukker

Hasselnødderne hakkes. Smøret smeltes til det ikke skummer mere og så tilsættes sukkeret. Når karamellen er blevet brun, tilsættes hasselnødderne og der røres rundt. Lad det stå og få lidt farve inden det tages af varmen og det lægges til tørre/nedkøling på et bagepapir.

Når toppingen er blevet hård, pyntes kagen med resten af toppingen. Jeg lavede små rosetter hele vejen rundt, og en lille cirkel af ‘skaller’ inde i midten og fyldte hele renden med hasselnøddekrokanten. 🙂 Velbekomme 😀

IMG_1991

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hasselnødde CupCakes med Chokolade Stykker, Grov Kokos Frosting og Hasselnødde Krokant