Para-Banan Cheesecake Guf
Som jeg så ofte får det, så har jeg lyst til at finde på noget nyt at lege med i køkkenet. Og det blev til dennne Cheesecake med paranødder, bananfrosting og flødebolle skum. 🙂
Cheesecake:
200 g kiks
70 g Paranødder
120 g smør
4 blade husblas
200 g flødeost
2 æggeblommer
2 dl crème fraîche
1 tsk vaniljesukker
2 æggehvider
50 g flormelis
Knus/blend kiks og nødder og hæld det smeltede smør over.
Fordel kikseblandingen i bunden af en bagering og tryk det godt og jævnt sammen.
Stil det på køl, indtil den er stiv.
Læg husblas i blød i koldt vand.
Rør creamcheese sammen med æggeblommer, crème fraîche og vaniljesukker. Rør indtil alt er blandet godt sammen og der ikke er klumper i massen.
Tag den udblødte husblas op af vandet og kram alt vandet ud. Smelt den hurtigt i en skål i mikroovnen og lad den køle lidt, inden du vender i osteblandingen under omrøring.
Piskes æggehviderne stive, og vend forsigtigt flormelis i.
Vend til sidst æggehviderne i osteblandingen og rør forsigtigt rundt.
Hæld osteblandingen over i kiksebunden springformen og stil formen i køleskabet i et par timer.
Bananfrosting:
50g smør
50g palmin
2 bananer
175g flormelis
3 tsk vanilie sukker
1 tsk citron saft
Pisk smøret blødt og tilsæt resten af ingredienserne. Pisk længe, gerne i 10 min så det bliver en dejlig luftig masse. Jeg brugte frosne bananer, de bliver lidt blødere i konsistensen når de tør op.
Man kan sagtens bare bruge 100g smør og så undlade palmin, men så ville jeg nok tilsætte lidt mere flormelis. 😉 – smag dig frem.
Som du måske kan se, så ser den lidt grumset ud. men det fordi jeg prøvede at putte cremecheese i istedet for noget af smøret.
Men det dutter ikke, så hold dig til ‘smør udgaven’. 😉
Og så tilsatte jeg en lille smule gul pastafarve, så den blev lidt mere banan-agtig i looket.
Flødebolle Skum
10 flødeboller med kokos
2,5 dl fløde
Pisk fløden stiv.
Skær bunden af flødebollerne af og kasser dem. Mos toppene af flødebollerne med en gaffel og vend det sammen med den piskede fløde.
Hvis du som mig køber 0,5 l piskefløde og ikke ved hvad du skal gøre af de sidste 2,5 dl, så kan du jo bare glemme du har din maskine kørende, og lave smør som du så kan kassere hehe 🙂
For at pynte lidt på kagen, så hakkede jeg 50g mørk chokolade og en god håndfuld paranødder og pyntede kagen hele vejen rundt 🙂
Mmm den er bare guf 🙂
Ingen kommentarer endnu