Gør-det-selv Dåb

Para-Banan Cheesecake Guf

IMG_0818

Som jeg så ofte får det, så har jeg lyst til at finde på noget nyt at lege med i køkkenet. Og det blev til dennne Cheesecake med paranødder, bananfrosting og flødebolle skum. 🙂

    IMG_0790

Cheesecake:

200 g kiks

70 g Paranødder

120 g smør

4 blade husblas

200 g flødeost

2 æggeblommer

2 dl crème fraîche

1 tsk vaniljesukker

2 æggehvider

50 g flormelis

Knus/blend kiks og nødder og hæld det smeltede smør over.

IMG_0791

Fordel kikseblandingen i bunden af en bagering og tryk det godt og jævnt sammen.

Stil det på køl, indtil den er stiv.

 IMG_0793

Læg husblas i blød i koldt vand.

Rør creamcheese sammen med æggeblommer, crème fraîche og vaniljesukker. Rør indtil alt er blandet godt sammen og der ikke er klumper i massen.

IMG_0794

Tag den udblødte husblas op af vandet og kram alt vandet ud. Smelt den hurtigt i en skål i mikroovnen og lad den køle lidt, inden du vender i osteblandingen under omrøring.

Piskes æggehviderne stive, og vend forsigtigt flormelis i.

 IMG_0795

Vend til sidst æggehviderne i osteblandingen og rør forsigtigt rundt.

Hæld osteblandingen over i kiksebunden springformen og stil formen i køleskabet i et par timer.

 IMG_0796

Bananfrosting:

50g smør

50g palmin

2 bananer

175g flormelis

3 tsk vanilie sukker

1 tsk citron saft

Pisk smøret blødt og tilsæt resten af ingredienserne. Pisk længe, gerne i 10 min så det bliver en dejlig luftig masse. Jeg brugte frosne bananer, de bliver lidt blødere i konsistensen når de tør op.

Man kan sagtens bare bruge 100g smør og så undlade palmin, men så ville jeg nok tilsætte lidt mere flormelis. 😉 – smag dig frem.

Som du måske kan se, så ser den lidt grumset ud. men det fordi jeg prøvede at putte cremecheese i istedet for noget af smøret.

Men det dutter ikke, så hold dig til ‘smør udgaven’. 😉

Og så tilsatte jeg en lille smule gul pastafarve, så den blev lidt mere banan-agtig i looket.

 IMG_0799

Flødebolle Skum

10 flødeboller med kokos

2,5 dl fløde

Pisk fløden stiv.

Skær bunden af flødebollerne af og kasser dem. Mos toppene af flødebollerne med en gaffel og vend det sammen med den piskede fløde.

IMG_0798

Hvis du som mig køber 0,5 l piskefløde og ikke ved hvad du skal gøre af de sidste 2,5 dl, så kan du jo bare glemme du har din maskine kørende, og lave smør som du så kan kassere hehe 🙂

IMG_0797

For at pynte lidt på kagen, så hakkede jeg 50g mørk chokolade og en god håndfuld paranødder og pyntede kagen hele vejen rundt 🙂

Mmm den er bare guf 🙂

 IMG_0811IMG_0810IMG_0808

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Gør-det-selv Dåb