Let og svampet chokolade CupCake med Trøffel Topping
For en del år siden arbejdede jeg i et køkken under en fransk kok. Dér lavede vi den ultimative chokoladekage til dessert, en opskrift som jeg selvfølgelig tog med mig 🙂
Og det var faktisk den første rigtige kage jeg nogensinde mestrede at bage, inden jeg gik igang med mine fondant/konditor kager.
Nå men den blev jeg simpelthen nød til at trylle om til min yndlingskage; CupCaken. Jeg har byttet lidt ingredienser ud og ændret lidt på rækkefølgen, og resultatet var perfekt 😀
CupCakes (12-15stk) :
90 g smør
125 g hvid sukker
2 små æg
1 stor blød banan
130 g mel
40 g kakao
3/4 tsk natron
3/4 tsk bagepulver
1 tsk vanilijesukker
140 ml varmt vand
60 ml mælk eller yoghurt
Forvarm ovnen på 170 grader.
Pisk smør og sukker i ca 2 min. Tilsæt æg og banan og pisk det jævnt.
Bland mel, kakao, natron, bagepulver og vaniljesukker i en anden skål.
Bland mælk og vand.
Tilsæt så skiftevis melblandingen og væsken til dejen, og vend det sammen til melet er opløst. (tilsæt evt 70g hakket chokolade, hvis du godt kan lide bid i kagen)
Bag dem i 15-20 min.
Chokolade Trøffel:
2,5 dl fløde
270 g mørk chokolade
25 g smør
Varm fløden langsomt op UDEN den når at koge. Sluk for blusset og tilsæt chokoladen. Rør godt rundt til al chokoladen er opløst og tilsæt smøren. Lad massen blive kold og stil det på køl til det er helt stift. (det skal ikke dækkes til og ikke piskes op, det er IKKE ganache) Faktisk kan man rulle denne masse til kugler og rulle dem i kakao, så har man de lækreste luksus chokolader 😛
For at lave toppigen, så smør en god klat trøffel på den kolde kage og fordel den godt på overfladen. Træk så derefter pigge med spidsen af spatulaen, evt kan man bruge en ske, eller en gaffel 🙂
Drys så med lidt flormelis for at give piggene lidt liv 🙂
Ingen kommentarer endnu