Mary’s MousMous
Jeg havde lidt forskellige rester fra min datters barnedåb, som jeg ikke nænnede at smide ud. Plus vi er godt trætte af fondant helvedet herhjemme hehe. Så det blev til denne lækre mousse kage.
(tip der bruges 1 liter fløde i det hele)
Kiksebund:
200g kiks
60g Pecan Nødder
100g Smør
Smørret smeltes ved lav varme
Kiks (jeg brugte de vanilie småkager jeg havde til overs) og nødder blendes og røres sammen med det smeltede smør.
Massen spredes jævnt ud i en bagering med film og stilles på køl til den er stivnet.
Chokolade mousse:
250g Mørk chokolade
0,6 dl fløde
1 bæger past. æggeblommer
1 spk vanilie sukker
Smelt chokoladen over vandbad og lad den køle ned i 2 minutter.
Imens piskes fløden godt stiv sammen med vanilie sukkeret.
Bland æggeblommerne i den smeltede chokolae.
Bland en smule af den piskede fløde i chokoladen og bland det godt sammen.
Vend forsigtigt det sidste af fløden i og bland det hele godt sammen. Chokolademoussen kommes i køleskabet i 1 times tid.
Hindbær mousse:
250g hindbær
1 dl sukker
4 bl husblas
0,4 dl fløde
Hindbærene tøes op, gives et opkog og køles af.
Husblassen lægges i blød i koldt vand
Hindbærene moses med en gaffel og sukkeret blandes i, til det er opløst.
Fløden piskes godt stiv. Smelt husblassen i mikroovnen på medium varme i ca 20 sekunder. Den sies i blandingen mens der piskes.
Pisk så hindbærblandingen sammen med fløden og den sættes på køl i en times tid.
Havregrynskugler:
125g smør
100g havregryn
50g kokosmel
110g flormelis
30g kakao
2 tsk vaniliesukker
Bland det hele godt sammen og rul kugler af det, og vend dem i kokos. Lad dem stå på køl til de er stive.
Når kiksebunden er stiv, smøres chokolademoussen ud over, i et jævnt lag og kommes i fryseren.
Når massen er fast og stiv, efter 20 min ca, smøres hindbærmoussen jævnt ud over og stilles på køl gerne natten over. Husk at toppen af hindbærmoussen er den man kan se, så den skal glattes flot ud.
Dagen efter blendes havregrynskuglerne og trykkes op af siderne på kagen. (Man kan evt bare pynte hele kagen med havregrynskuglerne.) Smelt 30g chokolade over et vandbad og pynt kagen som hjertet nu begærer.
Velbekomme 🙂
PS den er stadig god her på tredje dagen 🙂
Ingen kommentarer endnu