Halløjtaler og velkommen til min blog. :-)

Mary’s MousMous

IMG_0477Jeg havde lidt forskellige rester fra min datters barnedåb, som jeg ikke nænnede at smide ud. Plus vi er godt trætte af fondant helvedet herhjemme hehe. Så det blev til denne lækre mousse kage.

(tip der bruges 1 liter fløde i det hele)

Kiksebund:

200g kiks

60g Pecan Nødder

100g Smør 

Smørret smeltes ved lav varme

Kiks (jeg brugte de vanilie småkager jeg havde til overs) og nødder blendes og røres sammen med det smeltede smør.

Massen spredes jævnt ud i en bagering med film og stilles på køl til den er stivnet.

IMG_0451

Chokolade mousse:

250g Mørk chokolade

0,6 dl fløde

1 bæger past. æggeblommer

1 spk vanilie sukker

Smelt chokoladen over vandbad og lad den køle ned i 2 minutter.

Imens piskes fløden godt stiv sammen med vanilie sukkeret.

Bland æggeblommerne i den smeltede chokolae.

Bland en smule af den piskede fløde i chokoladen og bland det godt sammen.

Vend forsigtigt det sidste af fløden i og bland det hele godt sammen. Chokolademoussen kommes i køleskabet i 1 times tid.

 

Hindbær mousse:

250g hindbær

1 dl sukker

4 bl husblas

0,4 dl fløde

 Hindbærene tøes op, gives et opkog og køles af.

Husblassen lægges i blød i koldt vand

Hindbærene moses med en gaffel og sukkeret blandes i, til det er opløst.

Fløden piskes godt stiv. Smelt husblassen i mikroovnen på medium varme i ca 20 sekunder. Den sies i blandingen mens der piskes.

Pisk så hindbærblandingen sammen med fløden og den sættes på køl i en times tid.

 

Havregrynskugler:

125g smør

100g havregryn

50g kokosmel

110g flormelis

30g kakao

2 tsk vaniliesukker

Bland det hele godt sammen og rul kugler af det, og vend dem i kokos. Lad dem stå på køl til de er stive.

Når kiksebunden er stiv, smøres chokolademoussen ud over, i et jævnt lag og kommes i fryseren.

Når massen er fast og stiv, efter 20 min ca, smøres hindbærmoussen jævnt ud over og stilles på køl gerne natten over. Husk at toppen af hindbærmoussen er den man kan se, så den skal glattes flot ud.

Dagen efter blendes havregrynskuglerne og trykkes op af siderne på kagen. (Man kan evt bare pynte hele kagen med havregrynskuglerne.) Smelt 30g chokolade over et vandbad og pynt kagen som hjertet nu begærer.

Velbekomme 🙂

IMG_0468  IMG_0480

PS den er stadig god her på tredje dagen 🙂

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Halløjtaler og velkommen til min blog. :-)