Chokolade Cupcakes med Ribs Frosting og Chokofant Surprice

Proteinrig Sommer is-kage med Skyr, Chokolade og Jordbær

IMG_1022

Jeg har egentlig altid været lidt modstander af det dersens skyr, men det er kun fordi det er blevet sådan et modefænomen. Hvilket jo dybt godnat, for det er jo en fantastisk ingrediens, specielt når man har en mand der træner meget 😉

Så det måtte jeg hellere trylle om til en kage hehe. Og da det jo er en varm sommer vi er velsignet med, så er en is udgave jo oplagt 😛

Jeg prøvede at lave en udgave som var rimelig fedtfattig uden at være helt kedelig. Man kan garanteret godt lave den endnu mere slank, men det forklarer jeg undervejs. Det er en pænt nem kage, ingen bagning der skal bare hakkes lidt hehe.

Og så til kagen…. Denne kage er lavet i en bagering der måler 18 cm. (det inderste hak på min kagering)

Bunden:

6 digestive kiks

15 mandler

En god håndfuld hørfrø

30 g smør

Kiksene hakkes sammen med mandlerne og hørfrøene. Så røres det smeltede smør sammen med og blandingen trykkes ud i bunden af  bageringen. Stil det på frys til den er sten hård. -hvis du vil lave en sundere udgave, så kan du godt droppe kiksene og kun bruge proteinrige nødder. Og måske man kan bytte smøret ud med peanutbutter? -det må prøves en dag 🙂

Disse nødder er de mest proteinrige pr. 100g:

Hørfrø: 25 g

Peanuts: 25 g

Peanutbutter: 23 g

Pistacienødder: 21 g

Mandel: 21 g

Cashewnødder: 17 g

Pecannødder: 10 g 

Fyldet:

250 ml fløde

220 g skyr

2 tsk vanilije sukker

100 g frosne jordbær

100 g mørk chokolade

Fløden piskes stiv sammen med 1 tsk vanilie sukker. Skyren røres sammen med resten af vanilije sukkeret og jordbærene og chokoladen hakkes og tilsættes skyren. Til sidst vendes skyr-blandingen forsigtigt ned i flødeskummen og fyldes over den hårde kiksebund. -hvis du ønsker en endnu mindre fed udgave kan du godt droppe vaniljiesukkeret. Fløden kan også sagtens halveres og sikkert endda undværes (har dog ikke prøvet). Men smagen af lidt fløde i is, er jo næsten uundværlig hehe. 🙂

IMG_1009 IMG_1010 IMG_1011

foto 1

Stil kagen i fryseren til den skal serveres, men minimum 2 timer. Tag kagen ud 10 min før servering, skær den fri med en kniv langs kanten og pynt den med 7 hakkede frosne jordbær, som bare smøres ud på toppen 🙂 (hvis kagen har stået i fryseren længere end 2 timer, så skal den ud en times tid før) Og vupti, så har du årets is-kage 😛 mmmmmmmm 😀 Her spiste vi tre stykker hver 😀

foto 3IMG_1021

IMG_1022

2

  • sonja

    ser spændende ud, jeg har ikke en bagering, men efter beskrivelsen formoder jeg, at en gammeldags springform kan bruges

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • MaryMor

      det kan den sagtens, så længe den er samme str 🙂 ellers må du bare lave en større portion 😀

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Chokolade Cupcakes med Ribs Frosting og Chokofant Surprice