Proteinrig Sommer is-kage med Skyr, Chokolade og Jordbær
Jeg har egentlig altid været lidt modstander af det dersens skyr, men det er kun fordi det er blevet sådan et modefænomen. Hvilket jo dybt godnat, for det er jo en fantastisk ingrediens, specielt når man har en mand der træner meget 😉
Så det måtte jeg hellere trylle om til en kage hehe. Og da det jo er en varm sommer vi er velsignet med, så er en is udgave jo oplagt 😛
Jeg prøvede at lave en udgave som var rimelig fedtfattig uden at være helt kedelig. Man kan garanteret godt lave den endnu mere slank, men det forklarer jeg undervejs. Det er en pænt nem kage, ingen bagning der skal bare hakkes lidt hehe.
Og så til kagen…. Denne kage er lavet i en bagering der måler 18 cm. (det inderste hak på min kagering)
Bunden:
6 digestive kiks
15 mandler
En god håndfuld hørfrø
30 g smør
Kiksene hakkes sammen med mandlerne og hørfrøene. Så røres det smeltede smør sammen med og blandingen trykkes ud i bunden af bageringen. Stil det på frys til den er sten hård. -hvis du vil lave en sundere udgave, så kan du godt droppe kiksene og kun bruge proteinrige nødder. Og måske man kan bytte smøret ud med peanutbutter? -det må prøves en dag 🙂
Disse nødder er de mest proteinrige pr. 100g:
Hørfrø: 25 g
Peanuts: 25 g
Peanutbutter: 23 g
Pistacienødder: 21 g
Mandel: 21 g
Cashewnødder: 17 g
Pecannødder: 10 g
Fyldet:
250 ml fløde
220 g skyr
2 tsk vanilije sukker
100 g frosne jordbær
100 g mørk chokolade
Fløden piskes stiv sammen med 1 tsk vanilie sukker. Skyren røres sammen med resten af vanilije sukkeret og jordbærene og chokoladen hakkes og tilsættes skyren. Til sidst vendes skyr-blandingen forsigtigt ned i flødeskummen og fyldes over den hårde kiksebund. -hvis du ønsker en endnu mindre fed udgave kan du godt droppe vaniljiesukkeret. Fløden kan også sagtens halveres og sikkert endda undværes (har dog ikke prøvet). Men smagen af lidt fløde i is, er jo næsten uundværlig hehe. 🙂
Stil kagen i fryseren til den skal serveres, men minimum 2 timer. Tag kagen ud 10 min før servering, skær den fri med en kniv langs kanten og pynt den med 7 hakkede frosne jordbær, som bare smøres ud på toppen 🙂 (hvis kagen har stået i fryseren længere end 2 timer, så skal den ud en times tid før) Og vupti, så har du årets is-kage 😛 mmmmmmmm 😀 Her spiste vi tre stykker hver 😀
ser spændende ud, jeg har ikke en bagering, men efter beskrivelsen formoder jeg, at en gammeldags springform kan bruges