Sommer is-kage med Skyr, Chokolade, Vandmelon og Bastogne kiksebund
Så fik jeg lavet en ny udgave af denne vidunderlige iskage 🙂 Denne gang med vandmelon og bastogne kiks.
Først skal vandmelonen skæres ud i tern og fryses ned. Jeg fik mere end rigeligt vandmelon ud af en lille, halv melon.
Jeg brugte dette smarte trick; http://www.hyggestedet.dk/flashplayer/hyggeplayer.php?videoid=2791855
Denne kage er lavet i en bagering der måler 18 cm. (det inderste hak på min kagering)
Bunden:
100 g bastogne kiks (ca 8 stk)
30 g cashewnødder
40 g smør
Kiksene hakkes sammen med nødderne. Så røres det smeltede smør sammen med, og blandingen og trykkes ud i bunden af bageringen. Stil det på frys til den er sten hård.
Fyldet:
250 ml fløde
350 g skyr
2 tsk vanilije sukker
300 g frossen vandmelon
100 g mørk chokolade
Fløden piskes stiv sammen med 1 tsk vanilie sukker. Så røres skyren sammen med resten af vanilije sukkeret. Jeg hakkede halvdelen af den frosne vandmelonen i min maskine og den anden halvdel i hånden, så fik jeg nogle gode store variationer af vandmelon, indeni kagen. 🙂 Chokoladen skal også hakkes og tilsættes skyren sammen med melonen. Til sidst vendes skyr-blandingen forsigtigt ned i flødeskummen og fyldes over den hårde kiksebund.
Stil kagen i fryseren til den skal serveres, men minimum 2 timer. Tag kagen ud 10 min før servering, skær den fri med en kniv langs kanten og pynt den med 100 g hakkede frosen vandmelon, som bare smøres ud på toppen og lidt lidt smeltet chokolade. (hvis kagen har stået i fryseren længere end 2 timer, så skal den ud en times tid før)
Og se lige hvor fint det bliver med store stykker af vandmelon indeni kagen 🙂
Ingen kommentarer endnu